Kiertin tarina

 

Kerran idyllisessä Porvoossa, vanhojen talojen välisiä mukulakivikatuja kulkiessaan, nuori äiti pyöritteli mielessään ajatusta omasta yrityksestä. Milja Ottosson oli jo jonkin aikaa miettinyt, miten yhdistää oma tekstiilialan osaaminen johonkin oman näköiseen ja omien arvojen mukaiseen. Jotain kaunista, jotain joka ei olisi turhaa ja jotain, mikä toisi iloa tähän maailmaan. Näistä haaveista syntyi Kierti.

 

Kiertin ajatuksena on ollut alusta asti tehdä laadukkaita tuotteita, joiden materiaalit ovat kestäviä ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Miellyttävän tuntuinen ja kauniin kiillon omaava bambukangas kiehtoi aloittelevaa käsityöyrittäjää. Kuidun monet hienot ominaisuudet; ympäristömyötäinen kasvatusprosessi ja kankaan silkkinen pehmeys innostivat Miljaa kokeilemaan sen käyttöä lastenvaatteiden materiaalina. Yrityksen alkuaikojen mallisto keskittyikin lastenvaatteisiin ja kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin, mistä myös nimi Kierti on peräisin.

kiertin-tarina
kiertin-tarina
kiertin-tarina
kiertin-tarina

On kuitenkin täysin sattumaa, että tänä päivänä Kiertin tunnetuin klassikkotuote on kestävä ja pestävä tiskirätti. Lastenvaatteiden leikkuusta yli jääneet kauniit, kankaanpainokuvioin koristellut palat päätyivät hyötykäyttöön kun Milja sai ajatuksen tuotteistaa palat tiskiräteiksi. Bambun luontainen hyvä imukyky oli jo tuolloin monille kuluttajille tuttu, ja tiskirätit myytiin loppuun hetkessä. Bambutiskirätti sai rinnalleen myös hamppukuidusta tehdyn version. Ekologisen hampun imukyky ja runkokuidulle ominainen hennon karhea tunne tekevätkin siitä oivallisen vaihtoehdon pehmeälle bambulle.

 

Kiertin tarina on jatkunut nyt jo yli 10 vuotta, ja yrityksen tuotteet ovat tuttuja monessa kodissa. Tuotteiden kauniit väritykset, iloiset kuosit ja miellyttävät materiaalit ovat tuoneet iloa arkeemme jo vuodesta 2008. Kiertin arvoihin kuuluu luoda hyvää ympäristölle ja ihmisille. Yrityksen tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa, ja niille on myönnetty kotimaisen työn Avainlipputunnus. Tuotteiden ekologisuus on materiaalien lisäksi myös niiden kestävyydessä. Monet käyttäjät ovat kertoneet kiittäen tarinan Kierti-tiskirätistä, joka yhä monien vuosien jälkeen palvelee tehokkaassa käytössä. Tyytyväiset asiakkaat ja tarinat Kierti -tuotteista ihmisten arjessa ilahduttavat ja kannustavat jatkamaan kohti tulevaa. Tekemään lisää sitä, mikä tuo iloa siihen tavalliseen arkeen!